Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката. Имаме готовност,

...
Засилихме присъствието на армията на границата, службите следят обстановката. Имаме готовност,
Коментари Харесай

Тагарев: Не очакваме бежанска вълна заради конфликта в Газа

" Засилихме наличието на армията на границата, службите наблюдават ситуацията. Имаме подготвеност, в случай че се увеличи рискът, да предоставим повече сили и средства за отбрана на границата, само че това не се вижда в околните седмици. ", сподели още Тагарев. 

По думите му главната задача все още е на службите и Министерството на външните работи, които наблюдават ситуацията. Тагарев уточни, че наличието на армията на границата към този момент е увеличено в дребна степен, само че все още заплаха няма.

Тагарев дефинира появяването на съветски МиГ-31 в неутралните води на Черно море като " ново провокативно обръщение на Кремъл ", само че успокои, че няма риск и заплаха от това. 

" През последните няколко години съветски самолети постоянно летят в това пространство и задействат силите за противовъздушна защита на НАТО и няма основна разлика със сегашната обстановка ", разяснява Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Армията ни има потребност от доста типове въоръжение, съоръжение и оръжейна техника, работим сложно. Изучаваме уроците от Украйна, където всеобщо се употребяват - безпилотни системи. Тяхната приложимост ще залегне в програмата за вложения, която ще бъде импортирана идващия месец в Народното събрание. ", сподели още Тодор Тагарев.

Той добави, че във връзка с безпилотните апаратни системи за сухопътните войски - към този момент има две публични поръчки и макар че се употребяват масирано във войната в Украйна, на тях по-скоро се гледа като консуматив на най-ниско равнище, като на снаряд.

" Не съм видял напълно приключена машина, създадена в България, която да удовлетвори нашите потребности, приказваме за няколко вида машини с сложно обслужване, симулатори, само че българската промишленост не може да отговори на тези условия ", е мнението на военния министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР